Здружение на крводарители и поддржувачи на крводарителството КРВОДАРИТЕЛ Скопје.

Author page: Smaljy83

Длабок наклон и кратко барање

Длабок наклон и кратко барање

Еден циклус на месечината помина од моето пишување на оваа тема, и повторно бев инициран да се навратам на неа. Имено, вчера беше објавено дека ЈЗУ ИТМ врачила: БЛАГОДАРНИЦА до “Семејството на Премиерот Зоран Заев“(во оригинал, може да се…

Learn More

Показна вежба

Показна вежба

Вчудоневиден. Навистина! Верувале или не, нашиот систем профункционира! Пред само 3 недели на долго и на широко објаснував како би требало да се одвива процесот за вакцинирање на крводарителите И ЗАДВИЖИЈА РАБОТИТЕ… барем показно. Пред неполна недела даруваа крв…

Learn More

Велик викенд, викенд за големи работи

Велик викенд, викенд за големи работи

Велик викенд, викенд за големи работи. Така ќе ја започнам оваа објава. Насловот почнува така, не затоа што сакам да користам србизми, туку затоа што истиот збор го одбележа викендот преку чествувањето на Велиг(К)ден. Покрај одбележувањето на големиот празник…

Learn More

Воскреснување на трудот на крводарителите

Воскреснување на трудот на крводарителите

Еден голем викенд е во тек. Поголемиот дел го чествуваат “Први Мај, ден на трудот“, а православните верници го чествуваат “Велигден“. Ние ги славиме сите празници, бидејќи хуманоста не почитува работно време и не разликува празник делник и и…

Learn More

Короната, крводарителите, “системот“ и вакцинирањето на крводарителите

Денес нема да зборуваме за деградирањето на статусот на крводарителот, преку постепено укинување на крводарителските бенефиции, туку ќе го анализираме системот (ако воопшто постои) и неговиот однос кон крводарителите при процесот на имунизација. Јавна тајна е дека социјалните мрежи…

Learn More

Од срце за срце

Од срце за срце

Од срце за срце. Нема подобар начин да се започне денешната објава. Денес, на 17.04.2021-ва, во 3 часот и 33 минути по полноќ своето прво отчукување го направи срцето на прерано починатата Верица Белчовска, во телото на Илија Стрезовски.…

Learn More

Почит ли е ова или панаѓур?

Почит ли е ова или панаѓур?

Еден голем човек нѐ напушти пред неколку дена. . Оставив еден пасус молчење во знак на почит кон Зафир Хаџиманов бидејќи насловот на денешната колумна е импровизиран од неговиот голем хит “Љубов ли е ова или панаѓур?“ Па, да…

Learn More

Во служба на крводарителите

Во служба на крводарителите

Денес е многу голем ден за крводарителите! Денес го финализиравме и официјализиравме нашиот онлајн сервис за електронско пополнување на стандардизирано барање за “Поврат на противправно наплатена партиципација на крводарител“. На ова ќе се навратиме малку подолу, бидејќи овие денови…

Learn More

Да се прости ли не?

Да се прости ли не?

Се наоѓаме пред еден од по значајните празници, кој го празнуваат поголемиот дел од крводарителите, па решивме да ја намениме оваа блог/колумна на него. Како што е редот и симболиката на денот, би сакале да побараме прочка од сите…

Learn More

Борба за секој крводарител

Борба за секој крводарител

Денес, како и секоја наша акција, крводарителите ја искажуваа својата хуманост по кој знае кој пат. Имавме првократни дарители, ама и крводарители кои се на неколку чекори до јубилејното трицифрено дарување. Но, овој блог не го пишуваме поради даруваната…

Learn More

Minimum 4 characters