Здружение на крводарители и поддржувачи на крводарителството КРВОДАРИТЕЛ Скопје.

Author page: Alex

Како телото ја заменува крвта?

Како телото ја заменува крвта?

За крвта. За време на дарувањето на полната крв, имаме за цел да земеме само под пинта (околу 470mls) крв, не повеќе од 13 проценти од вашиот крвен волумен. По дарувањето, вашето тело има неверојатен капацитет да ги замени…

Learn More

Борци на светлината…

Борци на светлината…

Денес бев замолен од еден родител да дарувам тромбоцити за неговото дете. Без многу размислување му кажав: САМО ДАЈ МИ КОНКРЕТЕН ТЕРМИН. Првично ми закажаа за утре во 10:30, ама после презакажаа за дента во 14:30. Родителот ми е…

Learn More

Minimum 4 characters