Здружение на крводарители и поддржувачи на крводарителството КРВОДАРИТЕЛ Скопје.

Tag: 74

74 години трансфузиологија во рамките на нашиот здравствен систем

74 години трансфузиологија во рамките на нашиот здравствен систем

На денешен ден, 01.07.1946 е воспоставена првата трансфузиолошка станица во рамките на тогашната ‘Земска’ болница во Скопје, а сега попозната како Клинички центар ‘Мајка Тереза’ Да направиме краток осврт на крводарителството од осамостојувањето, па се до денешен ден, за…

Learn More

Minimum 4 characters