Здружение на крводарители и поддржувачи на крводарителството КРВОДАРИТЕЛ Скопје.

Tag: Крводарителство

Сплотени раце

Сплотени раце

Сплотени раце. Eдноставно нема посоодветен израз за крводарителите! Ние сме тие кои во секое време сме подготвени да подадеме рака и да спасиме живот! Оваа работна недела ја покажа хуманоста на дело. Оваа недела, во која трансфузиологија се пофали…

Learn More

74 години трансфузиологија во рамките на нашиот здравствен систем

74 години трансфузиологија во рамките на нашиот здравствен систем

На денешен ден, 01.07.1946 е воспоставена првата трансфузиолошка станица во рамките на тогашната ‘Земска’ болница во Скопје, а сега попозната како Клинички центар ‘Мајка Тереза’ Да направиме краток осврт на крводарителството од осамостојувањето, па се до денешен ден, за…

Learn More

Minimum 4 characters