Здружение на крводарители и поддржувачи на крводарителството КРВОДАРИТЕЛ Скопје.

Белешки

Најтешките војни

Најтешките војни

Се сеќавам на еден сончев ден во далечната 2004-та. Беше пролет, се беше расцутено и природата се будеше од зимскиот сон. Се повторно живнуваше. Во ред. Речиси се! Тој ден го имав својот прв повик од ИТМ. Се бараше…

Learn More

Борци на светлината…

Борци на светлината…

Денес бев замолен од еден родител да дарувам тромбоцити за неговото дете. Без многу размислување му кажав: САМО ДАЈ МИ КОНКРЕТЕН ТЕРМИН. Првично ми закажаа за утре во 10:30, ама после презакажаа за дента во 14:30. Родителот ми е…

Learn More

Честит ден на Независноста

Честит ден на Независноста

Бидејќи нашата политика е: ПОМОГНИ, ние нема многу да должиме со празни говори. Тоа може да се очекува од политичарите кои сакаат да купат поени. Ние ќе бидеме кратки и јасни. Сите независности се стекнуваат со пролевање на крв.…

Learn More

Факти за крводарителството – СЗО

Факти за крводарителството – СЗО

Факт 1: Трансфузијата на крв спасува животи и го подобрува здравјето Околу 112,5 милиони единици донирана крв се собираат на глобално ниво секоја година. Речиси 47% од овие донации на крв се собираат во земјите со високи примања, каде…

Learn More

Minimum 4 characters