Здружение на крводарители и поддржувачи на крводарителството КРВОДАРИТЕЛ Скопје.

Белешки

Короната, крводарителите, “системот“ и вакцинирањето на крводарителите

Денес нема да зборуваме за деградирањето на статусот на крводарителот, преку постепено укинување на крводарителските бенефиции, туку ќе го анализираме системот (ако воопшто постои) и неговиот однос кон крводарителите при процесот на имунизација. Јавна тајна е дека социјалните мрежи…

Learn More

Почит ли е ова или панаѓур?

Почит ли е ова или панаѓур?

Еден голем човек нѐ напушти пред неколку дена. . Оставив еден пасус молчење во знак на почит кон Зафир Хаџиманов бидејќи насловот на денешната колумна е импровизиран од неговиот голем хит “Љубов ли е ова или панаѓур?“ Па, да…

Learn More

Во служба на крводарителите

Во служба на крводарителите

Денес е многу голем ден за крводарителите! Денес го финализиравме и официјализиравме нашиот онлајн сервис за електронско пополнување на стандардизирано барање за “Поврат на противправно наплатена партиципација на крводарител“. На ова ќе се навратиме малку подолу, бидејќи овие денови…

Learn More

Да се прости ли не?

Да се прости ли не?

Се наоѓаме пред еден од по значајните празници, кој го празнуваат поголемиот дел од крводарителите, па решивме да ја намениме оваа блог/колумна на него. Како што е редот и симболиката на денот, би сакале да побараме прочка од сите…

Learn More

Борба за секој крводарител

Борба за секој крводарител

Денес, како и секоја наша акција, крводарителите ја искажуваа својата хуманост по кој знае кој пат. Имавме првократни дарители, ама и крводарители кои се на неколку чекори до јубилејното трицифрено дарување. Но, овој блог не го пишуваме поради даруваната…

Learn More

Полевање на камена плажа

Полевање на камена плажа

Будно го следам развојот на ситуацијата со пандемијата и честo останувам вчудоневиден. Пред сѐ, им се заблагодарувам на луѓето за зголемувањето на свеста и намалената изложеност на ризик, што резултираше со значително намалување на бројот на активни случаи, со…

Learn More

Корона CIAO

Корона CIAO

Веќе неколку дена го мислам работниот наслов за годишното обраќање, и мислам дека нема посоодветно од ова. Мислам дека сите имаме една желба за следната година, а тоа е да ја снема оваа небиднина од нашите животи, а после…

Learn More

Јавен повик до крводарителите и институциите

Јавен повик до крводарителите и институциите

Тешки времиња за крводарителството и семејствата на пациентите налагаат адаптирање на активностите. Ние, како здружение на крводарители, одлучивме да ја смениме одлуката за споделување/најава на крводарителските акции, не затоа што надлежните субјекти го заслужуваат тој пријателски гест од наша…

Learn More

Универзитетски импровизации на ООцк Битола

Универзитетски импровизации на ООцк Битола

Повторно ние и повторно за нашите ‘пријателчиња‘. Профилот на нашето здружение ги следи објавите кои се појавуваат кога нашите речиси 5000 пријатели ќе објават нешто, ќе допаднат нешто или ќе искоментираат некаде. На тој начин сме во можност полесно…

Learn More

КОВИД

КОВИД

И ете не на почетокот на второто полувреме. Искрено се надевам дека нема да има продолженија! Да се навратиме 7-8 месеци наназад. Во февруари го увезовме моментално најпознатиот кинески бренд кој за кратко време го освои светот. Истиот месец…

Learn More

Minimum 4 characters