Крводарување во Македонија низ годините наназад

Во Република Македонија, почетоците на трансфузионата медицина датираат од 1935 година, кога младиот Д-р. Панче Караѓозов, а подоцна и Д-р. Јован Пановски вовеле т.н. директни …

Крводарување во Македонија низ годините наназад прочитај повеќе »

Советувалиште за крводарители

Основно правило во обезбедување на сигурна крв и добивање на доброволни дарители е доверливото информирање и прифаќање во пред-донорскиот период коешто повлекува и советување после …

Советувалиште за крводарители прочитај повеќе »